web statsRealtime website tracking software
 

Wat is Rapid Prototyping?

Bijgewerkt op: 10 okt. 2021

Prototyping is een integraal onderdeel van Xnovo en een User Experience design in het algemeen, omdat het ons in staat stelt om ideeën snel te testen en ze net zo snel te verbeteren.
“If a picture is worth a thousand words, then a prototype is worth a thousand meetings.”

Een prototype is een experimenteel model van een voorgestelde oplossing dat wordt gebruikt om ideeën, ontwerpaannames en andere aspecten van de conceptualisering snel en goedkoop te testen of te valideren, zodat de betrokken ontwerper(s) de nodige verfijningen of eventuele koerswijzigingen kunnen aanbrengen.

Prototypes kunnen vele vormen aannemen, en zowat het enige wat de verschillende vormen gemeen hebben, is dat het allemaal tastbare vormen van uw ideeën zijn. Het hoeven ook geen primitieve versies van een eindproduct te zijn, verre van dat. Eenvoudige schetsen of storyboards die worden gebruikt om een voorgestelde ervaringsgerichte oplossing te illustreren, ruwe papieren prototypes van digitale interfaces, en zelfs rollenspellen om een dienst of een idee uit te voeren zijn voorbeelden van prototypes. In feite hoeven prototypes geen volledige producten te zijn: u kunt een prototype maken van een deel van een oplossing (zoals een voorgestelde handgreep van een rolstoel) om dat specifieke deel van uw oplossing te testen.

Prototypes kunnen snel en ruw zijn - handig voor testen en leren in een vroeg stadium - en kunnen ook volledig gevormd en gedetailleerd zijn - meestal voor testen of pilot-proeven tegen het einde van het project.

Prototyping gaat over het tot leven brengen van conceptuele of theoretische ideeën en het onderzoeken van hun impact in de echte wereld voordat ze uiteindelijk worden uitgevoerd. Maar al te vaak komen ontwerpteams tot ideeën zonder voldoende onderzoek of validatie en versnellen ze de uiteindelijke uitvoering voordat er enige zekerheid is over hun levensvatbaarheid of mogelijke effect op de doelgroep.


3D Printen
Verschillende 3D Geprinte Matrialen

Aan de slag met Prototyping


Prototyping is een integraal onderdeel van Xnovo en een User Experience design in het algemeen, omdat het ons in staat stelt om ideeën snel te testen en ze net zo snel te verbeteren. Maar waarom is prototyping zo belangrijk in het ontwerpproces? En hoe helpt het bij het creëren van mensgerichte ontwerpoplossingen? Voordat we beginnen met het maken van prototypes om onze aannames te testen, laten we eerst het wat, hoe en waarom van prototyping beter begrijpen.

Stelt u zich deze situatie eens voor: Het is een spannend nieuw project, iets waar uw team maanden aan heeft gebrainstormd en gepland, om het vervolgens tot in de puntjes te bouwen en te bewerken. U heeft er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat het precies goed was, met alle benodigde functies. U probeerde ervoor te zorgen dat u het ontwerp meer focus gaf en dat uw boodschap goed was uitgewerkt. De website trok de aandacht en bracht veel geïnteresseerde bezoekers op zoek naar de producten die je op de site had verzameld, maar op de een of andere manier waren de aanbieders van producten en diensten gewoon niet geïnteresseerd in het uittesten ervan, ongeïnteresseerd in de duizenden hits die je website kreeg van potentiële klanten. daar stond u dan maanden later, zwetend en kostbare tijd, geld en middelen spenderend en zelfs bezoekers aantrekkend, maar geen klanten.


Wat ging er mis?


Het is een verhaal dat zich keer op keer herhaalt - ideeën die worden uitgevoerd door mensen met een obsessie om een deuk in de markt te maken, grote veranderingen in de samenleving teweeg te brengen of gewoon het wiel helemaal opnieuw uit te vinden, om zich er aan het eind van hun reis van bewust te worden dat ze hun tijd hebben verspild of dat ze zich op het verkeerde hebben gericht.

Dit is waar prototyping om de hoek komt kijken: het biedt een reeks instrumenten en benaderingen om ideeën op de juiste manier te testen en te verkennen voordat er te veel middelen worden ingezet. Velen van ons herinneren zich wellicht de kunst van het prototypen uit onze vroege jeugd, waar we mock-ups maakten van objecten uit de echte wereld met de eenvoudigste materialen zoals papier, karton en boetseerklei of gewoon alles wat we te pakken konden krijgen. Er is niet veel verschil tussen dit soort prototypes en de eerste ruwe prototypes die we ontwikkelen in de eerste fasen van het uittesten van ideeën.


41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

autoCAD