web statsRealtime website tracking software
 

Post Processing

Bijgewerkt op: 10 okt. 2021

Een essentiële stap in additive manufacturing-activiteiten


Voorbeeld van Post Processing (stralen)

Oppervlaktebehandeling

De eisen aan oppervlakteafwerking voor 3D-geprinte onderdelen zijn net zo divers als het assortiment componenten dat kan worden gemaakt door middel van additive manufacturing. Aan deze eisen kan alleen worden voldaan met zorgvuldig ontwikkelde afwerkingsprocessen die absoluut herhaalbare resultaten garanderen.De laatste jaren hebben de drukmethoden, printers en de materialen voor additive manufacturing een snelle ontwikkeling doorgemaakt. Tegenwoordig is 3D-printen niet langer alleen een methode voor prototyping, maar heeft het zichzelf stevig verankerd als technologie voor volumeproductie. Componenten die door middel van additive manufacturing zijn gemaakt, vereisen echter een uitgebreide nabewerking, een uitdaging die vaak wordt onderschat en niet serieus wordt genomen. Al tijdens de ontwerpfase voor een nieuw product moeten AM-gebruikers rekening houden met en problemen oplossen met betrekking tot geschikte, kostenefficiënte nabewerking, inclusief oppervlakteverfijning.


Prototype behandeld met spuitverf

Dit zorgt ervoor dat de verwachte werkstukeigenschappen kunnen worden bereikt. Tegenwoordig wordt de nabewerking van 3D-geprinte componenten nog steeds gedaan met kostbare en zeer grillige handmatige handelingen, die een kosteneffectieve, industriële productie praktisch onmogelijk maken. De juiste knowhow en geschikte apparatuur zijn sleutelfactoren voor een economisch levensvatbaar en succesvol gebruik van additive manufacturingState-of-the-art nabewerking van 3D-geprinte componenten biedt vele voordelen:

- Verhoogde productiviteit door kortere verwerkingstijden.

- Hogere kostenefficiëntie door geautomatiseerde nabewerkingen. - Verbeterde prestatie van componenten dankzij een verbeterde oppervlakteafwerking. - Creëren van nieuwe zakelijke kansen door lagere kosten per stuk. - Nieuwe toepassingsgebieden door verbeterde prestaties van componenten. - Snellere implementatie van de 3D-printtechnologie dankzij kostenbesparingen tijdens de nabewerkingsfase.


The Post-Processing Bottleneck


De meeste nabewerkingen zijn nog steeds een zwaar handmatig proces, waarbij bekwame operators belangrijke taken moeten uitvoeren.

Het gebruik van handmatige methodes om de nabewerkingsfase te beheren kan echter de doorlooptijden en productiekosten aanzienlijk verhogen. Het is dan ook geen verrassing dat nabewerking vaak wordt beschouwd als een belangrijk knelpunt voor bedrijven die hun activiteiten willen opschalen.

17 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

autoCAD